• DSCF6328
Terug naar overzicht

BOLWERK DELUXE!

27, 28 en 29 augustus

Vijf jaar geleden opende Bolwerk de deuren van de site voor het eerst. Na een tocht langs dertien verschillende locaties vond Bolwerk eindelijk een definitieve stek. Bij de opening sprak Bolwerk de ambitie uit om ontmoeting en verwondering te stimuleren via creatie en de plek om te bouwen tot een inspirerende en unieke maak -en publieksplek.

Niet enkel de loodsen zelf maar ook de buitenruimte zou Bolwerk onder handen nemen. Na een intense periode van vele creatieprojecten kon Bolwerk eind 2019 eindelijk drie grote werven opstarten: de transformatie van het buitengebied tot een ecologische parkzone, de bouw van een residentieplek voor artiesten van buiten af en de constructie van een passerelle in het atelier. Het werk is nog niet af, maar het einde is in zicht!Dit weekend vieren we 5 jaar Bolwerk site met een verrassend en gevarieerd programma in de typische Bolwerk sfeer!

27 AUGUSTUS

FUNK, BALKAN & GROOVE

Deze avond trekken we alle registers open en serveren we lekkere, opzwepende muziek.

20u00 Welkom

20u30 M. CHUZI

22u00 Orchestre International de Vetex

23u30 DJ Armando Peraza

01u00 Closed

Voor deze avond werken we met tickets! Koop die hier!

M chuzi

M.CHUZI

Groovemachine en SoundTrack-laureaat (2019) M.CHUZI (BXL) maakt wereldwijze saus op basis van Brusselse mengelmoes. Een spicy samensmelting van afrogrooves, funk, progjazz en de spacy soundscape van een grootstad. M.CHUZI overgiet het podium met dansbaar, aanstekelijk muzikaal experiment op authentieke wijze. De Brusselse Jungle By Night? Ze bestaat!

Drummer Jan Heirman en Bass Man Niels d’Haegheleer vormen de basis, chef-sauciers Basile Bourtembourg (keys), Gil Duarte Da Cruz (gitaar) en Band Man Thomas De Vries (gitaar) kruiden del boel af en het ultieme dikkingsmiddel wordt verzorgd door een blazerssectie met Mattéo Badet (tenorsax), Robbe Latré (trompet & bugel) en Martin Lissoir (baritonsax). Met leden van onder meer Okkupeerder, Tommy Green & The Blues Machine, Azmari en NAFT.

“Ze geven aan saus te maken, maar M.CHUZI ís gewoon de saus. Levendig stralen deze acht artiesten amusement en positieve vibes uit op het podium.”

- Luminous Dash

Orchestre International de Vetex

Het Orchestre International du Vetex is een knotsgekke brassband met muzikanten uit België, Frankrijk en de Balkan. De band creëerde een eigen muzikaal universum: hun muziek is een loco-combinatie van fanfare muziek uit de eigen contreien, de invloed van de Balkan-muziek en Centraal-Europese ritmes, evenzeer als de muziek uit Zuid-Europa en Latijns-Amerika.

Orchestre International du Vetex brengt hun nieuwe voorstelling Plaza Mayor, een totaalconcept dat zorgt voor feest en frivoliteit, niet meer, niet minder.

Na het concert palmt Piet Decoster het podium in en neemt jullie plaatjesgewijs mee op een muzikale trip in tijd en ruimte. Bring your dancing shoes!

 • Schermafbeelding 2021 07 14 om 08 12 17

“Onze muziek is een mix van heel diverse invloeden die we opsnuiven in de diverse regio’s waar we al waren. Die vermenging van stijlen met een unieke grensoverschrijdende identiteit zorgt ervoor dat ‘de Vetex’ toch echt wel uniek is. Onze energie blijft toch bijzonder: positief en sociaal geëngageerd”.

- Tomas Bulcaen, trombonist

28 AUGUSTUS

DOLLEN & DARTELEN

In de namiddag vermaken we de kids met prikkelende installaties. We zetten de avond in met dé lokale cultheld, daarna gaan we dollen met Moody Mae en dj Ubuntu!

14u00 Welkom in de speeltuin!

19u00 Gesman

20u30 Moody Mae

23u30 Dj Ubuntu

01u00 Closed


IN DE NAMIDDAG KAN JE EEN RONDLEIDING VOLGEN OP DE SITE.
MEER INFO HIER!

 • L'imaginarium du Capitein Gustav II
  De Machinerie

  L'imaginarium du Capitein Gustav II

De Speeltuin

Van 14u00 tot 18u00 is het "kinderen boven" in Bolwerk!

 • Sharona liggend
 • Schermafbeelding 2021 07 13 om 11 30 16
 • Verweven 090521 16 kl

The Sharona - Den Draad

Cathy Bertel creëert waanzinnige installaties uit draad. Met touw en een overdosis fantasie kan je alles maken. Dat bewijst Den Draad keer op keer.

Deze keer is The Sharona van de partij: een maffe speelinstallaties van 40 meter lang! Den Draad staat voor verwondering en wilde creativiteit. En bij Bolwerk ... houden we daar van!

L'imaginarium du Capitein Gustav II - De Machienerie

Capitein Gustav en zijn bemanning bevoeren de zeven wilde zeeën. Op hun prachtige reizen zagen zij wonderlijke zeewezens, woeste golven en verre vreemde landen. Samen met zijn onverschrokken zeelui stapt hij nu in een nieuw avontuur.

Alle verhalen die de zeelui verzamelden, krijgen vorm in deze prachtige carrousel. Kruip mee aan boord en maak je klaar voor een wonderlijke reis! De diepzeeduikers, wilde watervissen, de stoere zeebonken en Capitein Gustav heten u van harte welkom!

Uit de Bolwerk stal

VERweven VERwonderen

Een installatie voor de publieke ruimte bedacht door Lisa Debeerst, lid van Jongbloed. Het recept is eenvoudig: een weefgetouw, materiaal om te weven en publiek. Het resultaat: een collectief kunstwerk.

Carpool

Moeten we de Carpool nog voorstellen? Altijd sfeer, altijd amusement! Deze installatie reisde Europa rond en is voor her eerst sinds lang nog eens te beleven in de Bolwerk stek.

Music Maestro!

Gèsman

Lange tijd dat Stevie en zijn krawaten aan het werk te horen waren. Wie komt mee het podium op? Hopelijk zijn ze allen van de partij!

Want gitarist Harry Descamps (zoon van ‘Ugly Papa’ Dick) en Kristof Lazou (kNIGHTS) geven de groep een boost van creativiteit, energie en rock ‘n roll.

Bassist Kris Demets (oa Golden Galaxy Jerks) en drummer Frank Derycke vormen de ervaren ritme-sectie, terwijl Ruben Vercaemer (Ansatz Der Maschine, De Dolfijntjes, Orchestre International de Vetex) met zijn sax en vibrafoon de sound van Gèsman exact de juiste toets van warmte en volheid geeft.

 • 20171111 XT027035
  © CramakaMarky

  Gèsman

 • Moody Mae Lotte Torsin 2
  © Lotte Torsin

  Moody Mae

Moody Mae

Moody Mae brengt soulful hiphop vanuit Het Depot, waar ze Artist in Residence zijn. Met haar nummers maakt de band ruimte voor een ogenblik van reflectie op wat er zich afspeelt binnen onze maatschappij. De band is gebouwd rond frontmannen Roel Meulemans en Levi Wynants Gonze.

In 2019 ging het Moody Mae voor de wind en speelden ze, naast winst op SoundTrack en de Maanrockrally, onder meer op de mainstage van Het Groot Verlof en als support van Blackwave. In 2020 voerde de band enkele veranderingen door, verliet Paulien Holemans de band en werd een grotere rol voor Levi Wynants als zanger uitgetekend in samenwerking met Filip Tanghe (sound engineer oa. Balthazar, Tamino, Tourist LeMC).

DJ Ubuntu!

Na het concert zet DJ Ubuntu de groove verder. Ubuntu is thuis in vele genres, resident DJ van De Stroate en fervent platenverzamelaar.

Vibe

29 AUGUSTUS

CHILLEN & RELAXEN

Vandaag is het van niets moet... Lazy Sunday!

11u30 Welkom

12u00 Houseman & Lee

13u00 Platenbeurs

18u30 Last Call


IN DE NAMIDDAG KAN JE EEN RONDLEIDING VOLGEN OP DE SITE.
MEER INFO HIER!

Apéro Concert

Hij zingt doorgaans in de sofa, zij verkiest de keukentafel. Ze leerden elkaar kennen in de klas van hun zonen, ze stemden hun gitaar, zongen een duet en moesten constateren: da werkt wel... Houseman is Merijn Landuyt - moderne troubadour, old school songsmith, zanger/gitarist bij People in Houses en trompetter bij Brazzmatazz. Lee is Nathalie Van Laecke - chanteuse, selfmade woman op gitaar, trommel en kazoo & reïncarnatie van Elvis met borstjes bij The Slowclub.

Twee stemmen, twaalf snaren, een ukelele links, een speelgoedpiano rechts & veel schone liedjes. Uit de eigen mouw of die van een ander. Houseman & Lee zijn niet contrair.

Après Apéro

Na Houseman & Lee kan je plaatjes scoren op de platenbeurs. Wim Christiaens, muzikaal trefpunt, vuurt zijn brede kring van muziekliefhebbers -en fanaten aan om van de partij te zijn. Met een klemtoon op breed en divers zodat ieder van ons aan zijn trekken komt. Een carrousel van platenverkopers aka DJ's zetten de gepaste muziekscore onder uw zoektocht naar die plaat die nog ontbrak in uw collectie. Alles op 't gemak... Lazy Sunday, weet je wel!

Ondertussen genieten de koters van The Sharona en de Carpool of weven ze verder met VERweven VERwonderen.

 • IMG 0599

  Houseman & Lee